1876 lades grundstenen till Frimurarehuset som fortfarande idag ägs av Frimurarorden. Hotellet och restaurangen däremot, är helt fristående och privatägd. Hotell har funnits i huset redan från start och sedan många år tillbaka har det även drivits diverse restaurangverksamheter.

Nuvarande ägare, Jesper Liedstrand, har drivit hotellet sedan 2010.
2014 köpte krögarparet Helén och Jörgen Rasmussen in sig i hotellet och i samband med detta öppnades restaurang Kalmar Kött & Bar. Väggen mellan hotellet och restaurangen revs, så vi är numera ett och samma företag med gemensam entré. År 2020 gick även vår köksmästare Johan Karlsson in som delägare.

Vi har en önskan om att Kött & Bar ska vara en naturlig mötesplats för såväl gammal som ung, för den ensamma gästen och för det större sällskapet. Alla ska känna sig välkomna!
Vi är ett modernt stekhus med fokus på kött av hög kvalitet från utvalda gårdar. Föredrar man fisk eller vegetariskt finns det alltid bra alternativ på menyn. Maten lagas från grunden med de bästa råvarorna, menyn anpassas efter säsong och byts fyra till fem gånger per år.
Dryckesmenyn består av passande viner till maten, ett stort antal öl på både flaska och fat, välgjorda cocktails och ett brett utbud av ginsorter.

Våra medarbetare har vi valt för deras goda humör och smittande leenden. Ambitionen med vår service är att den ska sticka ut med hög servicenivå, vara vänlig och lättsam.

Vid årsskiftet 2022/2023 klev Helén och Jörgen av och företaget drivs idag vidare av Jesper och Johan, med Jill Wollberg Karlsson i spetsen som restaurangchef.
”Det känns viktigt att driva vidare restaurangen på det sätt som så många kommit att älska. Samtidigt vill vi verkligen fortsätta utveckla Kött & Bar så att vi kan leverera hög kvalitet i framtiden också”.

Varmt välkomna till oss på Kalmar Kött & Bar!