Boka bord
  • Menyer
    • Sommarlunch
    • À la Carte
    • Dryck
    • Take Away
    • Förbeställningsmeny för större sällskap
  • Kött & Bar
    • Öppettider
    • Jobba hos oss!
    • Träffa teamet
    • Bildgalleri
    • Upptäck vår historia
    • Presentkort – Guldkort
    • Vi är kontantfria!
  • Evenemang
    • Ny sommarmeny
    • Krusenstiernska teatern
    • Musik på Larmtorget
    • Kalmar stadsfest
    • Ironman Kalmar
  • Jul & Nyår
    • Avvikande Öppettider
    • Julbord 2025
    • Jultallrik Lunch 2025
Boka bord
  • Menyer
    • Sommarlunch
    • À la Carte
    • Dryck
    • Take Away
    • Förbeställningsmeny för större sällskap
  • Kött & Bar
    • Öppettider
    • Jobba hos oss!
    • Träffa teamet
    • Bildgalleri
    • Upptäck vår historia
    • Presentkort – Guldkort
    • Vi är kontantfria!
  • Evenemang
    • Ny sommarmeny
    • Krusenstiernska teatern
    • Musik på Larmtorget
    • Kalmar stadsfest
    • Ironman Kalmar
  • Jul & Nyår
    • Avvikande Öppettider
    • Julbord 2025
    • Jultallrik Lunch 2025

Träffa teamet bakom Kött & Bar

Jill W Karlsson

RESTAURANGCHEF

aka ”Kalmars krogdrottning” har jobbat i branschen sedan 1993. Jill är en sprallig person som går in med hjärta och själ för sitt jobb. Hon har varit med sedan starten av Kött & Bar och älskar att organisera och planera för att förgylla våra gästers besök.

Erica Johansson

FÖRÄLDRARLEDIG

Med många tidigare års erfarenhet som servitris och hovmästare i olika delar av landet, tar denna fantastiska tjej hand om våra medarbetare och gäster på bästa sätt. Med ett glatt humör och kreativa anda älskar hon att sätta tänderna i varje arbetspass. En riktig klippa som vi är stolta att ha här hos oss.

Heidi Jacobsdotter

HOVMÄSTARE/ SERVITRIS

Med sitt enorma restaurangtänk var Heidi en given stjärna hos oss redan under sin praktik 2022. Snabb som en blixt och ett öga för såväl service som ordning & reda! Heidis bästa rätt på menyn är Råbiff! Hon tar hand om personalen genom att baka och bjuda  sina goda dumlekakor.

Johan Karlsson

KÖKSMÄSTARE/DELÄGARE

Byagrabben från Hovmantorp! Redan på hemkunskapen i sjuan visste han att kock var ett yrke han ville ge sig in på. Tidigt i karriären fick han höra i ett redan tufft köksklimat att han inte kunde laga mat… Inte kunde dom veta att han har Sveriges i särklass sjukaste pannben? Redan vid imponerande 22 års ålder fick han sitt första köksmästarjobb och innan han slog sig till ro i Kalmar har han även jobbat i b.l.a Västindien, Frankrike samt varit med och startat Glashotellet i Kosta. 2020 gick Johan in som delägare i Kött & Bar och vi är otroligt stolta att ha honom i spetsen av vårt köksteam!

Robin Beltzelius

KOCK/ SOUSCHEF

Kött & Bars egna lilla vessla. Förutom att laga fantastisk mat är han också en fena på att tappa bort saker, sprida härlig energi och spela ett och ett annat spratt på oss kollegor… Vilket vi självklart uppskattar!

Åsa Rogell

FÖRÄLDRARLEDIG

Denna donnan har glidit hela vägen från Stockholm ner till Tyskland för att sedan hitta ett hem hos oss i Kalmar! Inom restaurangbranschen har hon provat de flesta positionerna i allt från frukostvärdinna, barista, bartender och servis innan hon fastnade för köket. I flera år jobbade hon som kock i Tyskland innan hon bestämde sig för att gå kockutbildningen i Sverige 2019. Som praktikant besökte hon oss första gången och redan då stod det klart att vi ville ha henne i vårt gäng! Hon är en ständig frisk fläkt i vårt heta kök!

William Svendsen

KOCK

William har spenderat ca 4,5 år på olika krogar i Göteborg där har han lärt sig riktigt dåliga skämt men också mycket om matlagning… Han utövar såklart båda dessa talanger hos oss i köket! På fritiden intresserar han sig mycket fotboll samt att ”bränna pengar”. Har som ambition att tatuera in smör någonstans på kroppen!

Nour Eddin Ramadan

KOCK

Nour är en äkta glädjespridare i vårt kök! Varje dag kommer han till jobbet med ny energi och en positiv inställning till både livet och sin arbetsplats. Han pendlar från Nybro där alla hans vänner bor men tyckte att restaurangerna där är lite för små för hans smak och tacksamma för det är såklart vi!

Emelie Magnusson

HOTELLCHEF

I många år har vi haft ögonen på denna servicemaskin och äntligen är hon vår!
Hon har lång erfarenhet inom restaurang där hon b.l.a serverat på Nobelmiddagen i hela tio år… En problemlösare av rang med stor kunskap om både mat och dryck. Hon har främst hand om hotellet men har man tur kan man vissa kvällar även se henne i restaurangen!

Hilma Vestberg

RECEPTIONIST/ SERVITRIS

Hilma har många strängar på sin lyra då hon tidigare arbetat som kock, servitris och på bageri/café. Hon är en familjekär person som på fritiden renoverar sin familjs hus på Öland. Hilma har alltid en historia på lager att berätta för oss. En solstråle på vårt jobb!

Ebba Dahlgren

RECEPTIONIST/ SERVITRIS

Började sin karriär hos oss genom sin skolpraktik och med sitt spralliga humör blev hon en given anställd. Började sin bana i restaurangen men jobbar nu som både receptionist och servitris. Ibland undrar vi om det bor en liten Italienare i henne, då hon älskar allt som har med Italien att göra ( framförallt det Italienska köket som hon gärna lagar av på fritiden )

Olof Nilsson

Kock/ Souschef

Efter 10 års erfarenhet i köket, lyckades vi fånga in denna pärla till vårt köksteam.  En härlig kille med en stor portion humor som älskar våra fartfyllda kvällar! När Olof är ledig lägger han gärna sin tid på att laga ännu mer mat, där bland annat asiatiskt då står på menyn. Han är en riktig lagspelare och mycket omtyckt av sina kollegor.

Marcus Andersen

KOCK

Efter säsong på Öland, startade 21 åriga Marcus sin resa hos oss hösten 2024. En stabil kille som gärna på sin fritid springer och dricker en god öl (dock inte samtidigt)
Favoriten på menyn just nu är frasig potatiskaka på grund av den färska tryffeln.

Christoffer ( Stoffe ) Saanum

RECEPTIONIST

Stoffe har många strängar på sin lyra i branschen, såsom i bar, kök och servis. Men hos oss var han det klockrena valet när han med sitt lugn och charm hälsar våra gäster välkomna till hotellet. Varje torsdag njuter han av våra raggmunkar som speglar hans barndomsminnen hos mormor och morfar

Ebba Lundholm

SERVITRIS

Vår pingla från Halmstad! Ebba började sin karriär i branschen för 3 år sedan men trots sin unga ålder är hon en tvättäkta restaurangare! Älskar tempot och är otroligt social. Det bästa man kan servera Ebba är en balja potatis. Då är hon 100% nöjd!

Lisa Svensson

RECEPTIONIST

Här är Lisa! En rask tjej som har en bubblande och positiv personlighet, vilket snabbt märks! Lisa trivs som fisken i vattnet när hon får rodda både receptionen och serveringen. Hon är en spontan tjej och till vardags gillar hon att resa, och hon missar inte en endaste vinprovning hos oss!

Nhi Tran

KOCK

Nhi starade sin karriär och tog gesällbrev som konditor och har bland annat bakat på kaffetorpet på Solliden och låtit kungen sig väl smakas av hennes skapelser. Därefter valde hon att sadla om till kock och glada är vi för det! Speciellt när det vankas fika till personalen, då står vi vackert och väntar på allt gott Nhi bakatoch mår som prinsar och prinsessor.

  • Kalmar Kött & Bar Larmtorget 2, 392 32 Kalmar
    Restaurangen 0480-288 30
    info@kalmarkottochbar.se
  • Frimurarehotellet logotyp
i
Maten lagas från grunden med de bästa råvarorna och anpassas efter säsong.

ÖPPETTIDER
Måndag: 12:00-23:00
Tisdag: 12:00-23:00
Onsdag: 12:00-23:00
Torsdag: 12:00-23:00
Fredag: 12:00-01:00
Lördag: 12:00-01:00
Söndag: Stängt
.
Avvikande öppettider

  • Bar
  • Barnmeny
  • Rumsservice
  • Gratis Wi-Fi
  • Hotell


Kalmar Kött & Bar
Larmtorget 2
392 32 Kalmar
Restaurangen 0480-288 30
info@kalmarkottochbar.se